Anton Pann – Școala în aer liber

         Copiii din mediul urban au acces din ce în ce mai restrâns la activități de grădinărit, la timp petrecut în aer liber, timp de învățare și socializare.

Provocarea noastră este de a amenaja un spațiu de învățare în aer liber și organizarea unor ateliere tematice cu scopul de a le oferi copiilor oportunitatea de a interacţiona cu natura, dar şi de a învăța să-și organizeze un colț verde.

          Grupul de inițiativă ANTON PANN, este format din cadre didactice de la Școala Gimnazială Anton Pann, Râmnicu Vâlcea. Alături de colegi vrem  să schimbăm viața copiilor noștri, să îi ajutăm să aibă o educație de calitate și o viață sociala adecvata vârstei lor, deoarece credem că aceasta este șansa lor pentru o viitoare viață mai bună.

Proiectul își propune îmbunătățirea calității procesului didactic pentru a răspunde nevoilor concrete ale copiilor, asigurându-le condiții și spații adecvate de învățare pentru cunoașterea mediului înconjurător, care să permită colaborarea și comunicarea interpersonală..

         ANTON PANN- școala în aer liber  se adresează elevilor din ciclul primar ai Școlii Gimnaziale Anton Pann (copii cu vârste între 7-10 ani).

Grupul țintă este format din 853 de elevi ce urmează să desfășoare activități tematice și indirect  cei peste 500 de elevi de ciclul gimnazial, care pot folosi și ei spațiul amenajat pentru recreere sau învățare.

Perioada de implementare a proiectului este septembrie 2022 – aprilie 2023

Pornind de la premisa că o viaţă sănătoasă poate exista doar într-un mediu sănătos și cunoscând beneficiile petrecerii timpului în aer liber, vrem ca elevii să vadă că implicarea este soluția pentru dezvoltarea societății și să le oferim șansa de a-și amenaja un spațiu adecvat de învățare outdoor.

Rezultate așteptate:

Sari la conținut