DenumireaProiect Generatorii de Bine organizaţiei / instituției publice | ȘCOALA GIMNAZIALĂ ,,ANTON PANN”/CNI MATEI BASARAB |
Denumire proiect | COACHING DIGITAL ȘI MINDSET POZITIV |
Coordonatori | Prof. Constantinescu Andreea/Petcu Ana |
Acest proiect a luat naștere din dorința de a crește motivația pentru învățare și crearea unui mindset pozitiv prin dezvoltarea abilităților emoționale grație digitalizării unor spații de lucru care vor fi folosite de cât mai mulți elevi în timpul orelor de comunicare și orientare: două spații identificate de cele două instituții de învățământ partenere care au fost dotate cu câte un sistem digital adaptat nevoilor fiecărei școli.
Cele două școli au amenajat două spații didactice moderne, digitalizate care să motiveze și care să ofere un standard de lucru la nivel european. O școală modernă este un spațiu care oferă ceea ce așteaptă noua generație de la ea, posibilitatea de a se raporta în mod inteligent la mijloacele digitale de învățare etc. La nivelul percepției mentale, impactul este unul motivațional, acela de a permite beneficiarilor să-și reconstruiască pofta de a învăța, diluată de condițiile actuale din România. Școala este un spațiu care transmite beneficiarilor și abilități pentri viață, soft-skill-uri, competențe de care elevii se pot folosi atât în viața profesională cât și în cea personală. Proiectul nostru și-a propus o reabilitare a spațiului de învățare astfel încât acesta să devină unul motivațional și inspirațional. Pe termen lung, digitalizarea și modernizarea celor două săli va oferi plus valoare celor două instituții de învățământ aflate într-un parteneriat activ și eficient. Prin acest proiect, au fost făcuți pași importanți către standardele educaționale pe care le putem observa la partenerii noștri europeni, iar prin aceasta vom contribui la creșterea dimensiunii europene a celor două școli implicate.
Activităţile de informare şi educare a tinerilor din învăţământul preuniversitar au în vedere marea capacitate de implicare a tinerilor şi posibilitatea determinării unor comportamente favorabile a acestora pe termen lung. Tinerii sunt gestionarii şi consumatorii de mâine ai resurselor şi, în unele cazuri, ei îşi pot influenţa părinţii şi alţi membri ai comunităţii.
Proiectul „PATRULA ECO“ propune o abordare a educaţiei ecologice a tinerilor prin activităţi de informare privind poluarea şi formele acesteia, precum şi implicarea acestora în responsabilizarea persoanelor din jurul lor în adoptarea unui comportament ecologic.
Scopul proiectului este de a conştientiza problemele actuale ale mediului generate de activitatea umană şi necesitatea de a forma la tinerii din ŞCOALA ANTON PANN o motivaţie solidă pentru protecţia naturii, convingeri şi comportamente ecologice adecvate, dezvoltarea responsabilităţii pentru menţinerea sănătăţii mediului, astfel încât, elevii, adulţii de mâine, să devină factori activi în acţiunea de ocrotire a naturii, pentru că… sănătatea noastră începe cu sănătatea mediului!
Obiective:
Impactul în comunitate (rezultate pe termen scurt şi rezultate pe termen lung):
Activităţi:
Având în vedere acutizarea problemelor legate de mediu la nivel mondial, se impune păstrarea echilibrului ecologic prin luarea unor măsuri şi iniţierea unor activităţi eco-protective pentru găsirea armoniei între om şi natură şi dezvoltarea valorilor naturale pe o perioadă cât mai lungă.
In cadrul proiectului nostru s-au desfasurat multiple activitati, dupa cum urmeaza:
Prezentarea proiectului s-a făcut în cadrul Consiliului profesoral (12 mai 2019) şi a constat în organizarea unei selecţii a cadrelor didactice care doresc să se înscrie în cadrul patrulelor ECO. Întrunirea a avut loc în sala de festivităţi a şcolii, a constituit atât o modalitate de a aduce la cunostinţa tuturor celor interesaţi, scopul şi obiectivele proiectului, dar şi prilej de discuţii şi shimburi de idei despre modul de implementare al proiectului, necesitatea implicării active, precum şi importanţa suportului mass-media. Fiecare participant a primit câte o mapă de prezentare, ce conţine materiale informative cu privire la scopul, obiectivele şi activităţile proiectului. S-a stabilit echipa de proiect.
Activitatea a constat în depistarea surselor de poluare. Elevii organizaţi în echipe, s-au deplasat pe raza cartierului Ostroveni pentru a depista, a filma şi a fotografia sursele de poluare. Cu imaginile surprinse s-a realizat o prezentare electronică, valorificată la următoarea activitate.
Prezentarea proiectului s-a făcut în cadrul Concursului Interjudetean “ SOS Mediul Natural”(1 iunie 2019). Sunt furnizate date despre proiectul ECOPATRULE şi importanţa adoptării uni comportament ecologic. Fiecare participant a primit câte o mapă de prezentare, care conţine materiale informative cu privire la scopul, obiectivele şi activităţile proiectului. A urmat o prezentare PPT despre importanta reciclarii modul corect de colectare selectiva a deseurilor.
Ecosistemul în pericol! Seminarii
Copiii invata bazele editarii textelor, in word si PPT, se familiarizeaza cu tabla inteligenta. realizarea de afişe şi pliante cu conţinut educativ în urma sesiunilor de informare susţinute de cadrele didactice implicate în proiect.
Copiii se organizeaza in mai multe patrule pentru distribuirea celor 600 de flyere in cutiile postale privind modul de colectare selectiva a deseurilor
Pe avizierele blocurilor din proximitatea scolii sunt lipite afise cu modul de colectare selectiva a deseurilor. Copiii prezinta informatii despre comportamentul ecologic dezirabil tuturor locatarilor interesati
La ora bilanţului
Activitatea constă în diseminarea şi popularizarea activităţilor desfăşurate pe parcursul derulării proiectului. Pe baza materialelor realizate la activităţile desfăşurate, sub îndrumarea cadrelor didactice, elevii vor realiza un album cu imagini şi impresii. Un alt grup de elevi va realiza o prezentare electronică cu imagini foto şi video. Se vor trage concluzii cu privire la impactul proiectului asupra elevilor şi comunităţii.
Informaţii Suplimentare:
Proiectul a avut ca scop implicarea a cât mai mulţi elevi voluntari din cadrul Şcolii Gimnaziale Anton Pann, Râmnicu Vâlcea.
Activitaţile desfăşurate în cadrul acestui proiect s-a desfăşurat în cadrul organizat, în incinta şcolii sau in afara ei, bilunar, chiar și în vacanța, sau ori de câte ori elevii Eco-patrulelor au dorit să realizeze sarcinile primite.
S-a urmărit creşterea gradului de responsabilizare a copiilor, dezvoltarea competenţelor IT , dezvoltarea competenţelor de comunicare şi implicare socială.
Toate dotările realizate în cadrul proiectului vor rămâne în patrimoniul Şcolii Gimnaziale Anton Pann si vor putea fi folosite si in alte activitati.
Școala noastră își dorește să ofere șanse egale tuturor copiilor, să susțină principiile școlii incluzive, să fie deshisă tuturor și să promoveze calitatea în educație pentru fiecare copil.
© 2024 Scoala Anton Pann – Vâlcea