Adresa

Strada Lucian Blaga 3

Telefon

+40 250 710 078

Email

scoalagen_nr_9@yahoo.com

POVESTEA ROBO-PANN

                                                            

Proiectul  ROBO-PANN urmărește implementarea la ciclul primar a unor lecții practice, atractive, ce sprijină elevii să-și dezvolte abilitățile secolului 21.

Cu ajutorul seturilor Lego Education  se vor desfășura activități ludice specifice vârstei, ce vor facilita dezvoltarea bazelor matematice, tehnologice și științifice.

Proiectul  este structurat în 2 etape: etapa de învățare (activități de învățare pentru 158 de elevi ai Școlii Anton Pann- 6 clase) și etapa de mentorat ( ateliere de vacanță pentru elevi din mediul rural – 60 de elevi).

Grupul de inițiativă ROBO-PANN, este format din cadre didactice de la Școala Gimnazială Anton Pann, Râmnicu Vâlcea. Alături de colegi ne propunem să transformăm școala noastră în una a viitorului, să  oferim copiilor oportunități de a experimenta lucrurile din jur ca o formă de rezolvare a problemelor, dezvoltând în același timp abilitățile de gândire creativă, munca în echipă și comunicarea.

ROBO-PANN  se adresează elevilor din ciclul primar ai Școlii Gimnaziale Anton Pann (copii cu vârste între 7-10 ani).

Grupul țintă este format inițial din 158 de copii (câte 2 clase de I, II, III) ce urmează să desfășoare activități săptămânale, urmând ca o  echipă de voluntari (membrii  ai Clubului ROBO-PANN) să participe ulterior la 5 ateliere de vacanță organizate pentru 60 de elevi din mediul rural.

Perioada de implementare a programului este  mai-septembrie 2022.

Proiectul urmărește să încurajeze elevii, nu doar să-și însușească anumite concepte de ştiinţă, tehnologie, matematică, programare, dar şi să-și dezvolte gândirea analitică, critică, să-și dezvolte abilităţile de a găsi soluţii noi de rezolvare a problemelor prin intermediul seturile LEGO.

Prin joc, elevii vor construi împreună și  vor observa cum ideile prind viață cu ajutorul tehnologiei.

Astfel învățarea va cuprinde o gamă largă de abilități, inclusiv cognitive, sociale, emoționale  și creative .

Copiii vor  participa la o serie de 10 activități, în care vor descoperi seturile Lego, vor experimenta lucrul în echipă și vor învăța cum să programeze ceea ce au construit. Copiii vor avea libertatea de a alege activitatea, identificând  puncte de interes în învățare, specificul fiecărui grup (mai-iunie).

În perioada iulie-august  proiectul ROBO- PANN se mută în zona rurală, unde se vor organiza 5 ateliere tematice.

Contribuția Fondului Stiințescu este de 9430 lei.

Valoarea totală a proiectului este : 16 910 lei.

Beneficiari direcți: 158 de elevi ai Școlii Gimnaziale Anton Pann și 60 de elevi din mediul rural.

Echipa de proiect este formată din 8 cadre didactice, care se vor implica voluntar în activitățile propuse.

Ne dorim ca acesta să fie primul pas în utilizarea la clasă, în mod obișnuit, de către toți elevii de ciclul primar ai școlii noastre (31 de clase), a seturilor Lego Education, ca punct de plecare în descoperirea fenomenelor fizice, tehnologiei, etc.

Proiect finanțat de Fondul Științescu Vâlcea,  gestionat  de Fundația Comunitară Vâlcea.

Pentru mai multe detalii accesați: www.valcea.stiintescu.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content